Botswana agaat

Botswana agaat

Energetische werking
De energie van agaat is zacht en rustig. De steen moet daardoor vaak wat langer gedragen worden voor hij effect heeft maar is daardoor wel heel geschikt voor gevoelige mensen en kinderen. Naast de algemene eigenschappen van agaat werkt Botswana agaat beschermend en troostend. Het ondersteunt bij emotionele pijn, eenzaamheid, stress, piekeren en depressieve gedachten.

Fysiek
Fysiek heeft agaat een positieve werking op het immuunsysteem, het zenuwstelsel en zenuwpijn, spijsvertering, hart, de bloedvaten, ogen, maag, darmen, blaas en bedplassen. Het stimuleert de stofwisseling.

Emotioneel
het werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf.

Spiritueel
Het is een heel geschikte steen voor gevoelige mensen en kinderen die belast worden door stress, angst en spanningen. Het helpt je het grotere geheel zien, maakt daadkrachtig en helpt je vooruit komen als je het gevoel hebt vast te zitten.

Kleur Bruin, Geel, Grijs, Oranje
Chakra basis chakra (1e), heiligbeen chakra (2e) en hart chakra (4e).
Vindplaats Zuiden van Afrika