pillen-poeder

Over ons

lijst

Het verhaal achter ThreeWells

Hoe mijn middelste zoon Freek mij op dit pad bracht

Mijn middelste zoon Freek was gedurende de eerste 18 maanden van zijn leven kerngezond, toen begon de ellende: Verlies van spraak en oogcontact, chronische oorontstekingen, slechts 3 uur slaap per 24 uur, volledig onder de uitslag, als je zijn poepluier niet binnen 5 minuten verwisselde kreeg hij tweedegraads verbrandingen op zijn billen. Hij kreeg last van buikkrampen, koorts, ontstekingen, verstoorde motoriek, volledig verlies van cognitief en empathisch vermogen, veel huilen etc. etc.. Hij functioneerde op dierlijk niveau. Diagnose: regressief autisme met ernstig verstandelijke handicap. Talloze bezoeken aan kinderartsen, kinderneurologen, KNO arts, kinder gastro-enteroloog, internist etc etc. Niemand kon hem helpen, we moesten er maar het beste van maken.

Ik kon niet accepteren dat er niets was om mijn zoon Freek te helpen dus besloot ik in 2000 om het zelf maar te gaan doen.
In 2000 werd Synergy Nutriceutica B.V. opgericht met productnaam ThreeWells: drie bronnen:   Lichaam – Geest – Ziel
Ik stopte met mijn internationale handelsonderneming in industriële kapitaalgoederen en richtte mij voor 500% op Freek.
Mijn omgeving verklaarde me voor gek, van god los!! Waarom zou ik Freek kunnen helpen terwijl de artsen en specialisten dit niet konden?Naar mijn mening werd er door de specialisten niet naar het totaalplaatje gekeken.

Integrale-holistische benadering versus specialistische Westerse benadering
De westerse geneeskunst is gebaseerd op diagnostiek, symptoombestrijding en heeft de neiging deze te linken aan aan specialismen: cardiologie, interne geneeskunde, dermatologie, orthopedie, gastro-enterologie, neurologie, psychologie, immunologie etc. etc.  Vanuit deze specialismen wordt er vaak te weinig gekeken naar causale verbanden tussen de lichaamssystemen, leefstijl, omgevingsfactoren, stressfactoren, trauma’s. Deze behandelmethode is overwegend farmacologisch, medicatie dus. Medicijnen werken meestal symptoom bestrijdend en corrigeren, blokkeren of overstimuleren bepaalde lichaamsfuncties. Hierdoor raken andere functies verstoord, dit noemt men “bijwerkingen”, en vaak is er wel een ander medicijn om de “bijwerking van de bijwerking” te genezen…….

Wat kon ik met een werktuigbouwkundige opleiding betekenen voor mijn ernstig zieke zoon?
Als techneut was mij geleerd om eerst de storingen in kaart te brengen en te zoeken naar de bron van de oorzaak.
Ik ging het vanuit een technische kant benaderen:
Een auto bestaat uit diverse belangrijke componenten; chassis-motor-remmen-assen-stuurinrichting- dashboard waarschuwingslampjes-elektronica etc. die met elkaar samenwerken. En dan natuurlijk de bestuurder: hoe is zijn rijstijl, omgang met het type auto, rijervaring,  is het voertuig gemaakt voor het soort wegdek? Wordt er genoeg onderhoud gepleegd?

Onze lichaamssystemen werken synergetisch, bij een ziekte of klacht zijn er altijd meerdere lichaamssystemen uit balans

Bewegingsapparaat Calciumhuishouding Hart en bloedvaten
Celdeling Emotionele Hersenfuncties – Neurotransmitters
Hormoonhuishouding Immuunsysteem Luchtwegen
Lymfesysteem Ontgifting Orgaanfuncties
Sensorisch systeem Spijsvertering Spirituele balans
Stofwisseling – metabolisme Urinewegen Voortplantingssysteem

De bestuurder: je psyche – intuïtie , waarbij spiritualiteit je navigatiesysteem is.

Ik wilde geen algemene studies volgen want deze waren te breed georiënteerd, dit zou te lang duren. Sinds 1998 was het internet behoorlijk volwassen, er was al erg veel te vinden. Dus ging ik studeren aan de “Google Academy” full time 16 uur per dag, 7 dagen per week want ik was gedreven en had een duidelijke en urgente missie.

Dieet – orthomoleculaire geneeskunde 
Bij Freek werkte er eigenlijk niets meer goed dus ging ik eerst onderzoeken wat zijn huidige conditie verslechterde. Wat kon ik doen om belastende factoren te reduceren. Na bloed- urine en ontlastingsonderzoek bleek dat hij intolerant (niet te verwarren allergisch) was voor gluten, koemelk, chocolade, suikers, kleur geur smaakstoffen, noten. Hij ging op dieet en het ging beter. Hij raakte wel meer gefrustreerd omdat hij zijn favoriete voeding vrijwel niet meer kreeg. Freek was letterlijk verslaafd aan melk en gluten: uit een bloedanalyse bleek dat hij zelf morfines aanmaakte uit melk: casomorfine , verder bevatten gluten in brood: gliamorfines, gliadorfines en gluteomorfines. Dit verklaarde zijn extreem hoge pijngrens en “high”en afwezig gedrag…
Vervolgens begon ik met orthomoleculaire geneeskunde: een klein wonder geschiedde er was duidelijke progressie, met name zijn darmen, huid, slaap, motoriek verbeterden. Op het gebied van gedrag, emoties, cognitief niveau veranderde er niet veel. Het was een behoorlijke uitdaging om het hele arsenaal aan supplementen er in te krijgen. Er was nauwelijks meer terugval, maar na drie maanden stagneerde zijn progressie.

Kruidenleer 

Kruiden hebben de mensheid al eeuwenlang behoed van de ondergang. Elk continent heeft wel een of meerdere natuurgeneeswijzen gestoeld op kruidenleer: Amazone kruiden, Ayurveda, TCM, Indianen, Aboriginals, Zuid-Afrika en Europa. Het werd mij duidelijk dat je met kruiden heel erg goed het immuunsysteem kunt ondersteunen en bijzonder effectief bacteriën, virussen, schimmels, parasieten, protozoa kunt elimineren. Ik ging de kruiden integreren in mijn orthomoleculaire voedingssupplementen waardoor de formuleringen veel krachtiger en breder inzetbaar werden, uitsluitend gebruikmakend van kruiden die binnen de EU toegestaan zijn.  Een professor uit Australië wees me op het Epstein-Barr virus (EBV) waarvan 97% van wereldpopulatie drager is. (Het EBV virus is de veroorzaker van de ziekte van Pfeiffer). Er zijn steeds meer wetenschappelijke onderbouwingen die de betrokkenheid van dit virus aantonen bij chronische aandoeningen. Verder attendeerde deze professor mij op het kruid Andrographis Paniculata en het effect op het EBV virus. Diverse westerse universiteiten hebben dit kruid onderzocht naar de fenomenale brede werkzaamheid. Inmiddels zijn er ook publicaties over het effect van Andrographis op het covid-19 virus. Andrographis Paniculata heet in het Engels “King of Bitters” en met recht! Freek slikte geen capsules, het kruid was zo bitter dat ik het met geen mogelijk in zijn eten kon mengen.

Bioresonantie en kwantum fysica  

Met behulp kwantum fysica en bioresonantie was het mogelijk om de werkzaamheid van het kruid (Andrographis Paniculata) in Freek zijn systeem krijgen. Bioresonantie en kwantum fysica werken op basis van trillingsfrequenties net zoals bijvoorbeeld niersteenvergruizers,  MRI en CT scans, een operatielaser, Reiff, Röntgen en homeopathie, immers alles is frequentie.
Deze techniek had als bijkomend voordeel dat de werkzaamheid van “verboden” kruiden kon worden ingezet.  Het verbod werd veroorzaakt door de Europese Novell Food regulering.
Dit is een EU wet die bepaald dat alle kruiden die na 1997 niet aantoonbaar op de Europese markt waren niet zijn toegestaan om te verkopen tenzij er gedocumenteerd wetenschappelijk bewijs is voor veiligheid. Dit zou een prima regeling zijn als de beoordelingscommissie niet zou bestaan uit een club van Westers geschoolde farmacie adepten. Veilige kruiden met wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken worden hierdoor gesaboteerd voor de Europese markt. Dit tot grote vreugde van de farmacologische industrie….
Ik ging mijn 100% natuurlijke  formules gebruiken als drager van kruiden op basis van bioresonantie en kwantum fysica. Freek reageerde hier positief op: zijn lichaamssystemen begonnen verder te herstellen, minder infecties, minder supplementen waren nodig en zijn dieet werd minder strikt.

Spiritualiteit en emotionele balans
Ik ging naast kruidenfrequenties spiritualiteit in de formuleringen gebruiken zoals Bachbloesemremedies, etherische oliën, geneeskrachtige stenen, goniometrische figuren, essentiële oliën, dromenvangers, klankschalen, dolfijnfrequenties etc. Ik was sceptisch, maar zolang het niet kon schaden dan dan gingen we ervoor. “the proof of the pudding is in the eating” en de pudding was heel lekker !!!!
Freek werd rustiger, begon weer oogcontact te maken, hij begon weer te lachen, werd vrolijker, ging beter slapen.
De relevantie van spiritualiteit op lichaam en geest werd steeds duidelijker. Het was een openbaring om met chakra’s , aarding, kosmische energieën, energievelden, belagingen te gaan werken.
Het werd voor mij normaal hierover te praten, tot grote frustratie van toenmalige vrienden en kennissen. Mijn band met mijn toenmalige vrienden en kennissen verwaterde. Het voelde als een “sociale verbanning”, een moeilijke fase waarin ik mij afvroeg of dit het wel allemaal waard was…. Ik was aan het veranderen en er was geen weg terug dus dan maar op wilskracht vooruit “At godspeed”. Ik ontwikkelde naast de voedingssupplementen , sprays en etherische oliën, zelf Philips was bereid om een slaaplamp voor mij te maken naar mijn specificatie.

Omgevingsfactoren, psychosomatische klachten, individuele vrijheid
De impact van je omgeving, welvaart en welzijn op ieders leven werd mij duidelijk. Veel ouders hadden moeite met het “afwijkend gedrag” van hun speciaal kind, het moest zich ontwikkelen zoals dat van de maatschappij verwacht werd. Naarmate deze kinderen meer in het maatschappelijke keurslijf werden gedwongen ontstond er meer stress, frustratie, agressie en meer fysieke klachten.
Op het moment dat de opvoeders (ouders, begeleiders, scholen, zorgcentra etc) deze speciale kinderen meer vrijheid gaven verbeterde de fysieke en emotionele conditie de kinderen maar ook die van  de opvoeders. Deze kinderen hielden ons een spiegel voor…..

The big bang
Via mond op mond reclame werd ik door ouders benaderd met het verzoek om hun kinderen met ASD (autistic spectrum disorder), ADHD, ADD, bipolair stoornis en andere hoogsensitieve kinderen te helpen. Een bevriend arts had een Engelse journalist getipt over mij.  Een tweepagina groot artikel over Freek en mij verscheen op 31 december 2005 in The Daily Mail en zorgde voor een publiciteitsexplosie.
Gelukkig was ik altijd uitgegaan van een universeel herstelprotocol, met een vervolg voor fine-tuning. Daarna onderhoud om regressie te voorkomen en vooral voorlichting en bewustwording.  Met behulp van vragenlijsten, e-mail en telefonisch contact kon ik vanuit Weert de ouders ondersteunen en coachen.
De ThreeWells aanpak werd opgemerkt door artsen, therapeuten, coaches hetgeen resulteerde in wereldwijde samenwerkingen waardoor er  een betere een op een begeleiding mogelijk werd.
Vaker kreeg ik vragen over andere fysieke aandoeningen die ogenschijnlijk niets te maken leken te hebben met de psyche.
Het symptoomgericht denken en behandelen zit nog steeds behoorlijk vastgebakken in onze cultuur.
Door optimalisatie van lichaamssystemen met behulp van diverse herstelpakketten in combinatie met voedings- en leefadvies realiseerden we een betere balans tussen lichaam en geest. Het was verrassend te mogen constateren hoe effectief deze redelijk uniforme benadering was op de meest uiteenlopende aandoeningen.
Mensen denken nog steeds symptoomgericht dus is het belangrijk om vanuit het symptoom integraal te behandelen.

Door symptomen integraal te behandelen creëer je een betere, bredere fysieke en geestelijke stabiliteit en nemen de klachten af 

Ik werk nu steeds meer samen met artsen en therapeuten die de ThreeWells aanpak complementair inzetten. Verder behandel ik mensen individueel en blijf ik onderzoek doen naar de de meest uiteenlopende aandoeningen en probeer deze te herleiden naar verstoorde lichaamssystemen zoek ik naar een manier om deze weer in balans te brengen. Ik heb inmiddels ongeveer 40 formuleringen en 12 protocollen ontwikkeld die continu verbeterd en vernieuwd worden om zo de mensheid op een ethische, effectieve en eerlijke manier bij te staan.

Het is nu 2023, Freek is 26 jaar, hij woont in een woongroep, voelt zich daar als een vis in het water. Hij is kerngezond , gelukkig , heeft geen woorden nodig, doet zijn werk compleet anders dan de “maatschappelijke normen en waarden” hij houdt met een glimlach en knuffels anderen een spiegel voor. Bedankt je mij de spiegel hebt voorgehouden en dankbaar dat je mij op mijn huidige pad hebt gebracht!!

“Er zijn drie soorten mensen: zij die zien, zij die zien wat hen wordt getoond en zij die niet zien”
Leonardo da Vinci

Heb je klachten maar weet je niet wat het beste bij je past, interesse om met ThreeWells producten te gaan werken, mail me!

warme groet,

Rob Nijssen Oprichter en vader van drie musketiers
Stuur mij een e-mail