Acethyl – L- carnitine (ALCAR)

Acethyl – L- carnitine (ALCAR)

Wij gebruiken Acethyl -L – Carnitine TEST

  • Acetyl-L-Carnitine: is een geacetyleerde vorm van L-Carnitine. Er wordt beweerd dat het een aantal voordelen geeft, waaronder levensverlenging. Wanneer het samen met liponzuur wordt ingenomen, dan lijkt het een deel van de schade aan de mitochondriën, die in verband staan met veroudering, ongedaan te maken. Het houdt de geest helder. Acethyl L- Carnitine wordt gemakkelijker opgenomen in de hersenen dan L-Carnitine.

L-Carnitine, vaak alleen Carnitine genoemd, is een niet-essentieel aminozuur dat wordt geproduceerd uit de essentiële aminozuren methionine en lysine in de lever, hersenen en nieren. Het wordt ook verkregen via de voeding.
Carnitine is nodig om vetzuren om te zetten in energie. Carnitine is een quaternaire ammoniumverbinding die biologisch wordt gesynthetiseerd van de aminozuren lysine en methionine. In levende cellen is het nodig voor het transport van vetzuren uit het cytosol in de mitochondriën tijdens de afbraak van lipiden (vetten) voor het opwekken van metabolische energie.

Vitamine C  is essentieel voor de synthese van Carnitine.