Cranberry Omega 3-6-9 olie
Een van de meest voedzame onderdelen van cranberry is het zaad, dat een bijproduct is van de verwerking van cranberrysap. De olie uit het cranberryzaad bevat hoge niveaus van meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetzuren, fosfolipiden, fytosterolen en grote hoeveelheden antioxidanten die verschillende gezondheidsvoordelen bieden.
Antioxidanten
Cranberries zijn een goede bron van fenolische fytochemicaliën, waaronder flavonoïden en fenolzuren en polyfenolen.
Essentiële vetzuren, omega 3-6-9
Omega-3-vetzuren in cranberryzaadolie bevorderen de gezondheid van het hart door het LDL-cholesterol en de triglyceriden te verlagen. Cranberryzaadolie heeft een unieke 1 op 1 verhouding van omega-6 tot omega-3 vetzuren. Volgens het University of Maryland Medical Center is het hebben van een uitgebalanceerde verhouding tussen omega-3 en omega-6 cruciaal voor een optimale gezondheid.
Tocotrienolen
Tocotrienolen, vormen van natuurlijke vitamine E en die worden aangetroffen in cranberryzaadolie, tocotriënolen bezitten sterke antioxiderende, cholesterol balancerende eigenschappen.
Fytosterolen
Cranberryzaadolie bevat van nature voorkomende stoffen, fytosterolen genaamd, die structureel lijken op het cholesterol in uw lichaam. Vanwege deze opvallende gelijkenis concurreren fytosterolen, ook wel plantensterolen of stanolen genoemd, met cholesterol voor opname door uw lichaam. Als gevolg hiervan wordt de opname van cholesterol uit de voeding in de dunne darm geblokkeerd en heeft een positieve invloed op het cholesterolgehalte.
Cranberry is de vrucht van een groenblijvende struik en biedt meerdere nutritionele en nutraceutische voordelen. De zaden, gescheiden van de vrucht, zijn een potentiële bron van eetbare olie, de zogenaamde cranberryzaadolie. Cranberryzaadolie wordt vanwege zijn gunstige fysisch-chemische eigenschappen, goede oxidatieve stabiliteit en de aangename smaak gewaardeerd als een eetbare olie. Cranberryzaadolie kan worden beschouwd als een functionele olie van goede kwaliteit vanwege het bestaan van een duidelijke combinatie / profiel van omega-3-, omega-6- en omega-9-vetzuren, evenals tocoferolen, tocotriënolen en een hoge concentratie aan antioxidanten.
De koudgeperste methode
Wij gebruiken uitsluitend de koudgeperste methode, dit is een betere optie is om olie uit cranberryzaad te extraheren met een hogere oxidatieve stabiliteit en minder verlies van voedingsstoffen. Cranberryzaadolie wordt gekenmerkt door hogere gehalten aan meervoudig onverzadigde vetzuren zoals:α-linoleenzuur (30-35%) en linolzuur (35-40%) gevolgd door oliezuur (20-25%), die een vitale rol spelen bij het verlagen van serumcholesterol en zo hartgerelateerde problemen, hypertensie, bepaalde soorten kanker en auto-immuunziekten helpen voorkomen.
Bovendien bevatten cranberry en zijn zaadolie ook aanzienlijke hoeveelheden tannines, anthocyanen, flavonoïden en fenolzuren. die niet alleen worden geassocieerd met organoleptische eigenschappen, maar ook meerdere biologische eigenschappen vertonen, zoals antioxiderende, antikanker- en ontstekingsremmende activiteiten. Gebaseerd op het profiel van hoogwaardige verbindingen en voedingsstoffen, kan cranberryzaadolie worden onderzocht als een veelbelovende kandidaat voor nutra-farmaceutische en cosmeceutische toepassingen.
Wat past bij je, wat heb je nodig?
Wil je gratis gericht advies?
Vul dan de vragenlijst in, we doen je dan een gratis voorstel per e-mail met een beknopte toelichting
We hebben 23 jaar natuurgeneeskundige praktijkervaring, we gaan discreet om met je vertrouwelijke informatie conform de privacy wetgeving.