Cranberry Omega 3-6-9 olie

Cranberry Omega 3-6-9 olie

Een van de meest voedzame onderdelen van cranberry is het zaad, dat een bijproduct is van de verwerking van cranberrysap. De olie uit het cranberryzaad bevat hoge niveaus van meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetzuren, fosfolipiden, fytosterolen en grote hoeveelheden antioxidanten die verschillende gezondheidsvoordelen bieden.
Antioxidanten
Cranberries zijn een goede bron van fenolische fytochemicaliën, waaronder flavonoïden en fenolzuren en polyfenolen.
Essentiële vetzuren, omega 3-6-9
Omega-3-vetzuren in cranberryzaadolie bevorderen de gezondheid van het hart door het LDL-cholesterol en de triglyceriden te verlagen. Cranberryzaadolie heeft een unieke 1 op 1 verhouding van omega-6 tot omega-3 vetzuren. Volgens het University of Maryland Medical Center is het hebben van een uitgebalanceerde verhouding tussen omega-3 en omega-6 cruciaal voor een optimale gezondheid.
Tocotrienolen
Tocotrienolen, vormen van natuurlijke vitamine E en die worden aangetroffen in cranberryzaadolie, tocotriënolen bezitten sterke antioxiderende, cholesterol balancerende eigenschappen.
Fytosterolen
Cranberryzaadolie bevat van nature voorkomende stoffen, fytosterolen genaamd, die structureel lijken op het cholesterol in uw lichaam. Vanwege deze opvallende gelijkenis concurreren fytosterolen, ook wel plantensterolen of stanolen genoemd, met cholesterol voor opname door uw lichaam. Als gevolg hiervan wordt de opname van cholesterol uit de voeding in de dunne darm geblokkeerd en heeft een positieve invloed op het cholesterolgehalte.