Ylang ylang etherische olie

Ylang ylang etherische olie

Ylang ylang etherische olie
  • Geeft vertrouwen en geborgenheid.
  • Harmonie en rust
  • goede conversatie,
  • ontspanning bij stress

Ylang ylang etherische olie wordt gewonnen door waterdamp destillatie van de bloemen van de wilde Ylang Ylang, Cananga odorata. Dit is een tot 20 meter hoge boom die oorspronkelijk van de Filippijnen stamt. De naam YlangYlang betekent ‘Bloem der Bloemen’.

Heden wordt de Ylang Ylangboom, Uona odorantissima, vooral aangeplant op Madagaskar, Haiti, Sansibar, Sumatra en de Comoren. De bloemen van deze boom kunnen zachtpaars, roze of geel zijn.

De gele bloemen brengen de beste kwaliteit etherische olie en alleen de olie uit de eerste destillatie is van de beste kwaliteit en er is minimaal 50 kilo aan bloemen nodig voor 1 kilo etherische olie. De belangrijkste oogsttijd is vanaf Februari tot Mei.

De YlangYlang olie is een lichtgele iets taaie olie met een zoete bloemige geur die lijkt op Jasmijn en Hyacint.

YlangYlang is ontspannend, zinnenprikkelend en stimulerend.

De olie wordt traditioneel gebruikt in de huidverzorging en parfumindustrie. Het maakt o.a. deel uit van Chanel 5 en andere wereldberoemde parfums.

YlangYlang essentiële olie schenkt vertrouwen en geborgenheid. De olie zorgt voor een harmonische en rustige sfeer die stimulerend werkt op een goede conversatie, begrip en samenwerking. Voor mensen die voortdurend onder stress staan is een bad met YlangYlang zeer ontspannend.

De olie is algemeen koortswerend en weerstand (tegen infecties) verhogend.