Griffonia Simplicifolia 13% 5-HTP hydroxytryptofaan slaapmutsjeskruid

Griffonia Simplicifolia 13% 5-HTP hydroxytryptofaan slaapmutsjeskruid

Griffonia simplicifolia is een Zuid-Afrikaans kruid. Griffonia bevat 5-HTP (5 hydroxy tryptofaan).

Serotonine is in de hersenen een belangrijke neurotransmitter voor het reguleren van onder meer stemming, gedrag en seksualiteit en een normale eetlust Een serotoninetekort wordt in verband gebracht met klachten zoals depressie, paniekaanvallen, gebrek aan libido, (eet)verslavingen, obsessief gedrag, (auto)agressie, verstoorde temperatuurregulatie, verminderde pijntolerantie, slaapproblemen en maagdarmklachten. Een serotoninetekort kan ontstaan vaak bij overmatige stress en tekorten van bepaalde voedingsstoffen en een verstoring van de stofwisseling (metabolisme)
De farmacologische benadering is om met SSRI’s ( Selective Serotinin Reuptake Inhibtors te werken, antidepressiva etc.) met als doel om meer serotonine te activeren ,met de nodige bijwerkingen.
De andere benadering is om het lichaam te suppleteren met specifieke bouwstenen en hulpstoffen om serotonine aan te maken.

Het kan zijn dat het lichaam niet goed in staat is om 5-HTP aan te maken (metabolisme stoornis) uit L-tryptofaan. 5-HTP is al gemetaboliseerd vanuit L-tryptofaan en kan helpen om makkelijker serotonine aan te maken met behulp van Magnesium, Zink, Vitamine B6 en vitamine C.