OPC antioxidanten uit druivenpit cranberries

OPC antioxidanten uit druivenpit cranberries

OPC’s werken als antioxidant 50 maal krachtiger dan vitamine E en 20 maal krachtiger dan vitamine C

Oligomere proanthocyanidinen (OPC’s) uit onder anderen druivenpitten en cranberry pitten. Dit zijn bioflavonoïden, opgebouwd uit eenheden catechine en epicatechine. ‘Oligomere’ geeft aan dat het hierbij om specifieke proanthocyanidinen gaat met een korte ketenlengte. Deze hebben namelijk een betere biologische beschikbaarheid dan proanthocyanidinen met een langere keten.

OPC’s uit druivenpitten behoren tot de meest krachtige, natuurlijke antioxidanten. Door het helpen wegvangen van vrije radicalen dragen ze bij om cellen en weefsels gezond te houden. OPC’s hebben ook een gunstige invloed op de conditie van hart en bloedvaten en ze dragen bij aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Tot slot helpen ze de huid beschermen tegen veroudering.

(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims:*

  • heeft een antioxidatieve werking
  • beschermt gezonde cellen en weefsels tegen vrije radicalen
  • ter ondersteuning van de gezondheid van hart en bloedvaten
  • draagt bij aan het behoud van een gezonde bloeddruk
  • helpt bij het behouden van een gezonde huid

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie