Vitamine E (tocoferolen tocotrienolen)

Vitamine E (tocoferolen tocotrienolen)

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine waardoor het in staat is door te dringen in de lichaamscellen.
Het komt van nature voor in veel voedingsmiddelen, zoals plantaardige oliën, zaden, granen, dierlijke vetten, vlees, gevogelte, eieren, fruit en groenten.
Vitamine E bestaat in acht verschillende vormen (isomeren): alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocoferol; en alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocotrienol.
Elke isomeer kan een andere rol spelen in de werking van vitamine E.
Iedere vitamine E-verbinding heeft unieke eigenschappen en vitamine E-verbindingen versterken elkaars werking.
Naast antioxidatieve werking heeft vitamine E invloed op de celsignalering en genexpressie.
Deze functies zijn mogelijk nog belangrijker voor de gezondheid dan de antioxidant activiteit.
Natuurlijke vitamine E is veel effectiever; een belangrijk deel van de synthetische stereo-isomeren heeft geen biologische activiteit en belast mogelijk zelfs het lichaam.

Vitamine E houdende ingrediënten die we gebruiken zijn onder andere: Cranberry proteïne poeder , OPC en Resveratrol (druivepit poeder), en al onze softgel formuleringen die cranberry olie bevatten.

Vitamine E:

  • draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
  • helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve schade door luchtvervuiling en UV-straling
  • helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf
  • levert een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen in (lichaams)cellen