Gewichtsmanagement

Gewichtsmanagement

Gewichtsmanagement: te licht, te zwaar, te vet, te mager het draait allemaal om gezondheid of om uiterlijk vertoon?
Wat zouden we toch graag een afvalpil slikken en de hele dag door eten en drinken wat we willen.

belangrijkste factoren:
verstoorde spijsvertering, als je darmen de voedingsstoffen niet goed op kunnen nemen en verteren krijg je een hongerbehoefte of juist een beperking
Gewichtsregulerende hormonen neurotransmitters worden aangemaakt vanuit voeding (bouwstenen en hulpstoffen voor de stofwisseling) , kijk waar je mogelijk je te veel of te weinig van hebt.
Te veel stress en te weinig zelfacceptatie “Maak je niet dik!” emoties en opkroppen resulteert in een hogere hongerbehoefte.
Troost: veel mensen gaan eten , snoepen als ze zich ongelukkig voelen de neurotransmitter serotonine speelt hierbij een belangrijke rol.
Koolhydraten: koolhydraten worden omgezet in brandstof (suikers), als we deze suikers niet gebruiken worden deze suikers omgezet in vetten als “reservetank”
Calorieën: als je meer inneemt dan je verbrandt het opgeslagen
Vetverbranders: er is een simpel antwoord beweging-sporten zijn de beste vetverbranders
Proteïnen: dit zijn lichaamsbouwstenen met name voor spieren, er zijn gezonde en ongezonde proteïnes wij gebruiken veel cranberry proteïne poeder
Overgang- PMS: Tijdens en na de overgang en vlak voor en in het begin van de menstruatie hebben veel vrouwen een sterke eetbehoefte. Er wordt minder oestrogeen aangemaakt. Oestrogeen “bevredigd” het honger stimulerende hormoon Ghreline, dit hormoon wordt geproduceerd door de maag als de maag leeg is.
Biologisch gezien hoeft de vrouw niet meer te baren, en dus minder te verzorgen. Deze mindset is erg belangrijk, je mag nu nog meer genieten van je innerlijke schoonheid.
Veel mensen krijgen hoofdpijn van light producten waar aspartaam in zit omdat aspartaam bloedvatvernauwend kan werken, neem dan stevia, dit is een natuurlijke zoetstof en is tevens een antioxidant

Eet en snoep slim pak geen suikers en vetten tegelijk
Doe snacks in een bakje in plaats van een volle zak op schoot