pillen-poeder

Clear Booster uitwerking

lijst

 Clear Booster update 1-2020

booster van het immuunsysteem , de leverfuncties, slijmvliezen, tegen griep, verkoudheid en COVID

Beschikbaar: 18-30-60-90-100 capsules

Dosering:

3 x daags 1-2 capsules gedurende maximaal 2 weken na korte interval eventueel herhalen

Bij verkoudheid griep
3 x dgs 1-2 capsules samen met Clear Recovery 3 x dgs 3 cps en Oxidative Stress Relieve 3 x 1 caps 5-10 dagen

Toepassing:

 • verkoudheid en griep
 • covid
 • vaccinatiebelastingen
 • ontstekingsremmend
 • anticarcinogeen
 • diabetes
 • herpes simplex EBV CMV
 • HIV
 • hersenfuncties
 • anti-oxidant
 • leverfuncties
 • ondersteuning lever, nieren bij chemo therapie
Lijst van ingrediënten (per dagdosering van 3 capsules): %RI*
Andrographis Paniculata 495mg
ALA alfa liponzuur 57mg
Zink bisglycinaat   51mg 188%
Buchu Leaves (Agathosma Betulina)  24mg
Brandnetelwortel urtica    24mg
Zoethoutwortel (Glycyrrhiza glabra)    12mg
Oregano Wilde Marjolein (Origanum vulgare)    2 mg
Vitamine D3 (Cholecalciferol)   28mcg 480%
*RI = Referentie inname

 

 

BOVISWAARDE: 166.000 (energetische waarde volgens de Bovis schaal)

In combinatie met Clear Recovery:  3 x 2 capsules per dag, liefst bij een maaltijd.

Verkrijgbaar in: 18, 30, 60 , 90, 100 capsules.

niet gebruiken bij zwangerschap (Andrographis Paniculata is licht vruchtafdrijvend)

Toegevoegde frequenties op basis van bioresonantie kwantum fysica

Golden seal (Hydrastis Canadensis): wordt gebruikt als een beschermende bewaker voor zowel fysieke als spirituele bedreigingen, het is een geldbeschermer

Kurkuma(Curcuma longa): een symbool van zuiverheid, vruchtbaarheid en welvaart, kleur geel oranje: 1e en 2e chakra.

Ammoniet:De ammoniet is een zeer krachtig en aardend fossiel. Met een prachtige spiraal vorm en staat voor voortdurende verandering en evolutie. Ammonieten hebben over de miljoenen jaren heen heel wat kosmische energieën geabsorbeerd en helpt om je levenskracht ( je chi ) te versterken.
Absorbeert negatieve energie. Zie zijn spiralen als een filter. Hij trekt de dichte, zwaar geworden energieën naar binnen, beweegt ze voort door zijn spiralen en laat ze vervolgens weer vrij als frisse, positieve en liefhebbende energieën.
Fysiek helpt de ammoniet je uithoudingsvermogen te verhogen en werkt hij vitaliserend.

Zoethout (Glycyrrhiza glabra): Adaptogeen, werkt goed voor de zonnevlecht en sacrale chakra’s, geeft kracht, assertiviteit en uithoudingsvermogen.

Bergkristal piramide: genezing, reiniging, harmonie, balans en positieve affirmaties, werkt op alle chakra’s

Wateragaat: Stimuleert je empatische vermogen, helpt bij traumatische ervaringen en je transformatieproces. Verhoogt je bewustzijn en verbindt je met de eenheid van het leven.
Activeert het 3e oog chakra en de kruinchakra.

Ganesha: helpt in het maken van keuzes, je geest te stabiliseren en te evolueren met spirituele, positieve vooruitgang.

Sutherlandia herb  kankerbossie; door de inheemse San-bevolking van Zuid-Afrika, “Insisa” genoemd: degene die duisternis verdrijft

Good Fibrations: reinigt je van energetische belasting Door lavendel olie, roze olie en Chalice well water Glastonbury/Stone henge

 

Uitwerking ingredienten

Andrographis Paniculata

Antibacterieel
Andrographis vertoont activiteit tegen zowel S. Aureus als geneesmiddelresistente S. Aureus (MRSA). MRSA wordt meestal geassocieerd met levensbedreigende bloedbaaninfecties, longontsteking en ziekenhuisinfecties  (R) .
Andrographis vertoonde activiteit tegen P. Aeruginosa, een multiresistent pathogeen dat verantwoordelijk is voor ernstige ziekten geassocieerd met pneumonie en sepsis  (R) .
Andrographolide is krachtig tegen tuberculose door zich te richten op de Mycobacterium  (R , R2) .
Muizen die een Salmonella -vaccin in combinatie met Andrographis resulteerde met een aanzienlijk verbeterde Salmonella-specifieke antilichaamrespons  (R) .
Andrographis is gebruikt om de ziekte van Weil (een familielid van Lepra) te behandelen. Resultaten waren vergelijkbaar met antibioticabehandeling  alleen met minder bijwerkingen  (R) .

Anti-viraal

Twee Andrographis-extracten (Andrographolide & didehydroandrographolide) vertonen antivirale eigenschappen tegen EBV , CMV herpes simplex-virus (HSV-1)  (R) .

Anti-parasitair
Andrographis vertonen significante eigenschappen tegen Giant rondworm (Ascaris lumbricoides) die meestal mensen infecteren (in vitro)  (R) .
Verschillende vormen van Andrographis-extracten remmen de malariaparasiet (in vitro + in vivo) (R ,  R2) significant of volledig  .

Andrographis helpt bij de verkoudheid en de bovenste luchtweginfecties
Andrographis werkt preventief tegen verkoudheid  (R , R2) .
Andrographis vermindert alle symptomen van de gewone verkoudheid, waaronder oorpijn ( R ), hoofdpijn , hoest, koorts en vermoeidheid  (dosering was 100 mg Andrographis 2x dagelijks gedurende 5 dagen bij 31,3% andrographolide)  (R , R2) .1200 mg Andrographis gedurende 4 dagen verminderde alle gemeten symptomen van verkoudheid op de 2de dag R ).

Andrographis is een veilige en effectieve behandeling voor kinderen tegen verkoudheid ( R ).

In een vergelijkende studie presteerde Andrographis beter dan Echinacea bij de behandeling van kinderen met verkoudheid. De groep die Andrographis kreeg had aanzienlijk minder congestie en nasale secretie ( R ).
Andrographis was effectief bij het verminderen van ontstekingen in zowel de tonsillen als de farynx bij doses van 3-6 g  (R) .
Doses van 6g Andrographis bij de behandeling van amandel- en keelholteontsteking waren even effectief als Acetaminophen (Tylenol). Sommige bijwerkingen werden opgemerkt in ~ 20% van de groep, hoewel met name minimaal ( R ).
Andrographis is effectief bij de behandeling van bijholteontstekingen  (R) .
Behandeling van bovenste luchtweginfecties (URTI’s), pillen (aangedreven plant) van Andrographis zijn iets effectiever bij concentraties van 88% dan tabletten (waterextract) bij 61%  (R) .
Andrographolide dat specifiek als voorbehandeling wordt gebruikt, werkt preventief tegen door sigarettenrook geïnduceerde longbeschadiging ( R ).
Andrographis helpt bij darmontstekingen
Andrographis wordt voorgesteld als potentieel als therapeutisch middel bij de behandeling van inflammatoire darmaandoeningen ( R ).
Andrographis heeft de tekenen en symptomen van colitis bij muizen ( R ) afgeschaft .
Volwassenen behandeld met 1200-1800 mg Andrographis met milde tot matige colitis hadden een significant hogere positieve respons ten opzichte van placebo  (R) .
In dezelfde studie had de groep die de 1800 mg-dosis nam een ​​veel hogere mucosale helende snelheid over de 1200 mg en placebogroepen  (R) .
Van Andrographis ethanol- extract is aangetoond dat het 88,3% procent van acute bacillaire dysenterie en 91,3% procent van acute gevallen van gastro-enteritis (R)geneest  .
Andrographolide-extract kan de vertering van de dunne darm en de absorptie van koolhydraten versnellen door intestinale disaccharidasen (maltase, sucrase, lactase) (R) te activeren  .
Andrographis is een krachtig middel tegen kanker:
Andrographolide kan 939 genen reguleren die betrokken zijn bij anti-kanker bevorderende voordelen  (R) .Andrographolide oefent directe antikankeractiviteit uit op vele soorten kankercellen in reageerbuizen door het remmen van kankercelduplicatie en celdeling ( R ).
Voorbehandeling met Andrographolide verhoogt de werkzaamheid van sommige geneesmiddelen die toxisch zijn voor verschillende tumoren in het lichaam (TRAIL) (R , R2) aanzienlijk  .
Andrographolide is een krachtige onderdrukker van groei van tumorweefsel  (R) .
Andrographolide via mitochondriale routes is in staat om de groei van kankercellen te remmen en kankerceldood  (R) te bevorderen .
Van andrographolide is aangetoond dat het de cytotoxische activiteit van witte bloedcellen tegen kankercellen verhoogt  (R) .
Darmkanker
In geneesmiddelresistente colon- en rectumcellen is Andrographolide in staat om de toxiciteit van bepaalde chemotherapeutica, zoals 5-fluorouracil, adriamycine en cisplatine  ( R ), te verhogen .
Andrographolide is een krachtige groei- en multiplicatieremmer in colonkankercellen ( R )
Van andrographis is aangetoond dat het de groei van poliepen in de dikke darm vertraagt, wat meestal gepaard gaat met een verhoogd risico op colonkanker  (R) .
Borst
Andrographolide induceert borstkanker celdood (door het verhogen van p53 ) ( R ).
Bij muizen getransplanteerd met tumoren, was Andrographolide geassocieerd in een cruciale vroege stap in de onderdrukking van tumorgroei en proliferatie ( R ).
Kanker van het bloed
Andrographolide vertoont een hoge mate van cytotoxiciteit bij de behandeling van acute myeloïde leukemie  (R)
Andrographolide vermindert de proliferatie van cellen en verhoogde celdood van multipel myeloom (kanker van de witte bloedcel )  (R) .
Huidkanker
Andrographolide is in vitro actief tegen melanoom- huidkanker  (R) .
Andrographolide vertoonde dosisafhankelijke onderdrukking van melanoomtumorgroei in muizen. Onderdrukking was te bereiken bij 36% met 100 mg / kg, en tot 52% met 200 mg / kg dosis ( R ).
Andrographolide was in staat de groei en vermenigvuldiging van huidkankercellen (A431, M14, UACC62) bij mensen ( R ) te vertragen .
Kanker van de hersenen
Andrographolide remt de proliferatie van humaan glioblastoom  (R) .
Longkanker
Andrographolide heeft aangetoond de groei en reproductie van zes geteste longkankercellen te remmen en kan ook het MMP2- enzym onderdrukken , wat geassocieerd is met een slechte prognose bij longkanker ( R , R ).
Als voorbehandeling bezit Andrographolide antioxiderende eigenschappen tegen door sigarettenrook geïnduceerde longbeschadiging ( R ).
Nierkanker
Van Andrographolide is aangetoond dat het de groei en reproductie van twee nierkankercellijnen ( R ) remt .
Alvleesklierkanker
Andrographis vertoont preferentiële cytotoxiciteit tegen menselijke alvleesklierkanker cellijnen  (R) .
Andrographis helpt bij artritis
Andrographis wordt gezien als een ‘natuurlijk complement’ in traditionele behandelingen tegen reumatoïde artritis  (R) .
Andrographis lijkt de pijn niet significant te verminderen , maar vermindert het aantal en de intensiteit van gezwollen gewrichten bij patiënten met reumatoïde artritis  (R) .
Wanneer gecombineerd met een populair anti-artritisgeneesmiddel (etoricoxib), toonde Andrographis (200 mg / kg) een significante synergistische vermindering in artritisactiviteit  (R) .
In deze zelfde artritisstudie was Andrographis + Etoricoxib synergistischer en effectiever in een vermindering van de symptomen dan andrographolide + Etoricoxib  (R) .
Andrographis is geassocieerd met een reductie van reumatoïde factoren IgA en C4  (R).6) Andrographis ondersteunt hersenfuncties.
Andrographis heeft aangetoond dat het de chronische ontsteking in de hersenen van muizen (R) verlaagt  . Andrographis is zeer effectief tegen met diabetes geassocieerde cognitieve gebreken bij ratten. Het doet dit door het verminderen van acetylcholinesterase en oxidatieve stress in de hippocampus en prefrontale cortex  (R) .

Andrographis kan voortijdige huidveroudering verminderen
Topische toepassing van Andrographis onderdrukte UV-geïnduceerde huiddikte, elasticiteit, rimpels en watergehalte  (R) .Topische toepassing in muismodellen verhoogt het collageengehalte van de huid met 53,17% en verminderde door UV-geïnduceerde verstoring van collageen en elastische vezels  (R) .

Andrographis is ontstekingsremmend
Andrographis en verscheidene van zijn diterpenoidextracten kunnen inflammatoire markers significant remmen ( NF-kB , TNF-a , IL-6 , MIP-2, NO)  (R , R2) .
Van de 20 planten remde Andrographis  IL-1b het meest en was krachtiger dan dexamethason  ( R ).
Muizen met geïnduceerde acute ontsteking hadden significant hogere overlevingspercentages met Andrographis  (R) .

Andrographis werkt tegen hyperglykemie, insuline en bloedtriglyceriden
Van Andrographolide is aangetoond dat het de hyperglykemie  insulinedeficiëntie in diabetische ratmodellen  (R) verbetert .
Andrographis kan als alternatief geneesmiddel worden gebruikt bij de behandeling van patiënten met matig hoge niveaus van bloedtriglyceriden (hypertriglyceridemie)  (R) .
In combinatie met een leefstijlinterventie verminderde 300 mg / dag Andrograph triglycerideniveaus met dezelfde tolerantie en werkzaamheid van een voorgeschreven medicijn (gemfibrozil)  (R) .

Andrographis helpt de lever
Andrographis beschermt de lever tegen toxinen die schade veroorzaken (tetrachloorkoolstof) ( R ).

Andrographolide bewaarde 55% van de levercellen met door Tylenol (acetaminophen) geïnduceerde toxiciteit bij ratten ( R ).

Andrographis voorkomt levercirrose bij ratten. Doses van 500 mg / kg genormaliseerde reactieve zuurstofspecies , geremd celproliferatie en geïnduceerde celdood van problematische cellen  (R) .

Een waterextract van Andrographis is een significante toename lever anti-oxidantafweersystemen ( SOD , catalase ,  glutathion ) en verminderde lactaatdehydrogenase  (R , R2) .

Aan de andere kant, Andrographolide gedoseerd met 15-30 mg bij gezonde HIV-positieve patiënten ging gepaard met een toename van leverenzymen die geassocieerd zijn met leverschade ( AST en ALT ) ( R ).

Andrographis beïnvloed bloedviscositeit

Andrographolide kan gunstig zijn bij de behandeling van stollingsstoornissen, door zijn vermogen om bloedplaatjes te verminderen ( R ).

Andrographis werkt als een anti-oxidant
Andrographolide bij muizen remt significant de vorming van vrije radicalen (superoxide en stikstofmonoxide), remt volledig de carrageenan-geïnduceerde ontsteking  (R) .
Anders
Andrographis, bij 1000 mg tweemaal daags gedurende 5 dagen na behandeling met nierstenen, vertoonde vergelijkbare potentie als voorgeschreven antibiotica door de aanwezigheid van pus, bloed en eiwit in de urine te verminderen ( R ).

Tien gevallen van adderbeten werden naar verluidt in 3-5 dagen genezen door een samengestelde formule die Andrographis als het hoofdbestanddeel  (R) had .
bestanddelen
Andrographis bevat drie hoofdcategorieën van extracten, diterpenoïden, flavonoïden en polyfenolen  (R) .
Andrographolide (een diterpenoïde) is het meest bioactieve en meest uitgebreid bestudeerde extract met diverse antikankereffecten  (R , R2) .
De bladeren worden traditioneel meer gebruikt dan de rest van de plant en bevatten overal 0,5% en 6% Andrographolide-gehalte  (R , R2) .
Zowel het kruid als geheel en zijn specifieke extracten zijn bewezen effectief bij veel gezondheidsproblemen  (R) .
Dosering en biologische beschikbaarheid
De standaarddosis van Andrographis basiswortelextract varieert sterk van 20 – 6000 mg, hoewel het bereik van 2000 – 6000 kenmerkend is voor de behandeling van verkoudheid. Interessante opmerkingen over de biologische beschikbaarheid van Andrographis
Toename van de dosis 10X in één studie verminderde de biologische beschikbaarheid met 4X in rattenmodellen. Met 55% van het extract gebonden door bloedeiwitten, kan slechts een beperkte hoeveelheid de cellen binnenkomen  (R) .

In muismodellen van acute ontsteking remden doses van 0,78 mg / kg tot 6,25 mg / kg inflammatoire markers. Een dosis van 6,25 mg / kg gaf echter geen overlevingswaarde, terwijl lagere doses dat wel deden. De lagere dosis (0,78 mg / kg) verlaagde de ontsteking het meest  (R) .

Maar hier doen we dit fenomenale kruid te kort enkele voorbeelden van wetenschappelijke onderbouwde werking hierover meer verder in deze uitwerking.

Yerba Mate (Ilex Paraguariensis)
Is de nationale drank in de meeste Zuid-Amerikaanse landen. Is rijk aan oa vitaminen en mineralen. Goed voor luchtwegen, slijmvliezen, immuunsysteem, geeft energie (bevat lage hoeveelheid cafeïne)  Eigenschappen:
-antioxidant
-anapeleptisch (versterkt het zenuwstelsel)
-efficiëntere stofwisseling
-gewichtsregulering
-helpt bij dyspepsie
-Goed voor luchtwegen, astma (werkt ontkrampend
-Ontspannend bij spanningshoofdpijn
-goed bij urinewegen

Buchu (Agathosma Betulina)
Dit plantje is afkomstig uit Zuid-Afrika, traditioneel wordt er thee van gemaakt.
Eigenschappen:
-antibacterieel
-UTI-infecties
-diuretic

Zink bisglycinaat
Zink is een zeer belangrijk element voor vele lichaamsprocessen.  In deze formule met name voor weerstand, luchtwegen, ontgifting. Zink bisglycinaat is aminozuur gebonden met een superieure opneembaarheid op celniveau met een minimale verstoring van de pH balans. Een indicator voor zinkgebrek is de aanwezigheid van witte puntjes op de nagels
Zinkbisglycinaat is aminozuur gebonden en heeft hierdoor een enorm hoge opneembaarheid (het gaat niet om hoeveel je slikt maar of het op de juiste plekken komt)  ondersteunt het immuunsysteem, draagt bij aan bescherming van cellen tegen oxidatieve schade, zorgt mede voor een goede weerstand.

Toegestane gezondheidsclaims:

 • draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
 • ondersteunt het immuunsysteem
 • goed voor de conditie van haren, huid en nagels
 • ondersteunt de conditie van het oog
 • speelt een rol bij de botaanmaak
 • draagt bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base-evenwicht
 • levert een bijdrage aan het behoud van een normale cognitieve functie
 • is betrokken bij het celdelingsproces
 • draagt bij aan een normale hormoonhuishouding
 • draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting
 • speelt een rol bij de normale opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en DNA

Symptomen van milde zinktekorten zijn onder meer:

 • Verminderde immuniteit
 • Verlies van eetlust
 • Gewichtsverlies
 • Verminderde smaak of geur
 • Huidproblemen, acne, psoriasis atopische dermatitis
 • Slecht zicht, nachtblindheid
 • Witte vlekken op vingernagels
 • Depressie, apathie

Symptomen van ernstige zinktekorten zijn onder meer:

 • Verhoogde gevoeligheid voor infecties
 • Haaruitval
 • Diarree
 • Vertraagde seksuele rijping
 • Impotentie
 • Hypogonadisme bij mannen
 • Huid- en oogletsels
 • Slechte wondgenezing
 • GedragsveranderingenAlfa-linoleenzuur (ALA) Alfa liponzuur is een lichaamseigen stof en werkt op cellulair niveau.

(ALA) Alfa liponzuur is een lichaamseigen stof en werkt op cellulair niveau.
Toegelaten gezondheidsclaims:

 • draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed
 • bescherming van lichaamsvetten tegen oxidatieve schade (ID 1434, 3134),
 • handhaving van normale cholesterolconcentraties  in het bloed (ID 3134),
 • verhoogde bèta-oxidatie van vetzuren (ID 3134),
 • handhaving van normale bloedglucoseconcentraties (ID 1435, 3162) en
 • “regeneratie ” van genen, regeneratie van gentranscriptie en de invloed op activiteit NF kappa B” (ID 3133) overeenkomstig artikel 13, lid 1, van Verordening (EG) nr. 1924/2006.

Brandnetel Urticae Radix, helpt doorstroming , loslaten, aarding

Vitamine D3 (cholecalciferol) is heel belangrijk voor diverse lichaamssystemen
Toegelaten gezondheidsclaims:

 • Vitamine D draagt bij tot een normaal calciumgehalte in het bloed.
 • Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten.
 • Vitamine D draagt bij tot de normale opname/ het normale gebruik van calcium en fosfor.
 • Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces.
 • Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
 • Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale tanden.
 • Vitamine D draagt bij tot een normale werking van de spieren.
 • Vitamine D is nodig voor een normale groei en ontwikkeling van het beendergestel van kinderen.
 •  Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem bij kinderen

Uitwerking Energetische toevoegingen

Energetische toevoegingen:

Kruiden:

 • Sutherlandia kruid (Kankerbossie)afkomstig uit Zuid Afrika, een kruid dat wordt ingezet als antivirale immuunbooster met name bij chronische aandoeningen en celdelingstoornissen.
 • African potato,Afrikaanse knolwortel met hoog gehalte aan sterolen en sterolines; natuurlijke immuunboosters die de secretie van IL-2 en IFN-9 verhogen en de NK- celactiviteit verlagen als tevens de ontstekingsprocessen verlagen. Heeft een kankerremmende werking en is actief tegen het papilloma (HPV) virus.
 • Golden seal, Een traditioneel kruid afkomstig van de indianen uit Noord Amerika wat werd ingezet bij
 • huidproblemen
 • spijsverteringsproblemen
 • leverproblemen
 • diarree
 • oogontstekingen
 • wondbehandeling
 • blaasproblemen
 • bijhoofdholte infectie
 • schimmelinfecties
 • Curcumine uit curcuma
 • bevat anti-oxidanten en enzymen
 • werkt ontgiftend
 • ondersteunt de leverfunctie
 • helpt radioactiviteit en stralingsbelastingen weghalen
 • is goed voor de schildklierfunctie
 • ondersteunt de reinigende werking van de lever en schildklier
 • is goed voor soepele gewrichten
 • helpt de natuurlijke celstructuur herstellen
 • antiparasitair

Stenen:

 • Bergkristal in piramidevorm.

Volgens de indianen een heilige steen die:

 • het zien versterkt
 • het evenwicht ondersteunt
 • de positieve energie helpt om psychische blokkades op te lossen.

De piramidevorm werkt aardend en beschermend

 • Ammoniet

Een fossiele schelp die:

 • bescherming geeft
 • inzicht geeft
 • helpt om het geheel te zien
 • de stabiliteit bevordert
 • geassocieerd wordt met de wortel-chakra en geeft hierdoor aarding en overlevingsinstinct, brengt ontspanning en helpt om door te gaan door de spiraalwerking, de spiralen lijken op het logo van ThreeWells

Ganesha

Ganesha (ook wel Ganesh of Ganapati Tantra) is in hindoeisme de god of deva met het olifantenhoofd. Hij is de god van kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers